CONCHA Y TORO


Vinska kuća Concha y Toro jedna je od najvećih i najprepoznatljivijih vinskih kuća Latinske Amerike. Concha y Toro ima u svom asortimanu 10 različnih vinskih linija, od kojih su četiri također prisutne u Hrvatskoj. Stoga kod nas možete kušati linije Frontera, Casillero del Diablo, Terrunyo i Don Melchor, koji je ujedno i najprestižnije vino ove kuće.

Najpopularnija linije vina je Casillero del Diablo, koje sakriva u sebi vinsku legendu staru više od 100 godina. Ona kaže kako je osnivač vinskog podruma, Don Melchor Concha y Toro, prije više od stotinu godina čuvao ekskluzivnu kolekciju najboljih vina što su ih proizveli. Međutim, nakon što su ga opljačkali proširio je priču o đavlu koji živi u njegovom podrumu, na taj način spriječivši nepoželjan pristup do svoje posebne kolekcije. Otuda potječe i ime - Casillero del Diablo ili đavolji podrum.

U Hrvatskoj je vino ove linije dostupno u sljedećim inačicama: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot i Sauvignon Blanc.

DON MELCHOR

Najslavnije vino vinskog podruma Concha y Toro nazvano je po osnivaču Don Melchoru. Don Melchor elegantno je vino, punog tijela s prekrasnim voćnim aromama. U travnju 2007. godine proglašeno je najboljim cabernet sauvignonom na hrvatskom tržištu, grupa X. Ovo vino zadovoljit će i najzahtjevnije ljubitelje vina.