RAMAZZOTTI


Godine 1815. u glavi mladog Ausana Ramazzottija iz okoline Milana rođena je ideja o novom proizvodu koji danas slavi svoj dvjestoti rođendan. Gorkoj rakiji dali su ime Ramazzotti, a ovo piće je i danas jedno od najpopularnijih pića. Možemo ga piti kao aperitiv ili ga miješati s bezalkoholnim pićima.

Iako je piće nastalo u susjednoj Italiji, ima već dugi niz godina vezu sa Hrvatskom. Prije sto  godina proizvođači Ramazzottija su u Hrvatskoj kupili više bačvi u kojima nastaje miris i okus popularnog pića. U brižno čuvanoj recepturi skrivaju se čak 33 različite biljke iz cijelog svijeta, koje sazrijevaju u tim bačvama.

SAMBUCA RAMAZZOTTI

Sambuca Ramazzotti je originalni slatki talijanski liker koji je radi svog jedinstvenog okusa cijenjen u cijelome svijetu. Sadrži 38 % alkohola. Liker je dobiven po tradicionalnoj recepturi i temelji se na preciznoj destilaciji zvjezdastog anisa. Konzumirati se može kao koktel ili odmah nakon večere budući da blagotvorno utječe na probavu. Poslužen s ledom postaje iznimno osvježavajuće piće.